Gammal design men med ett nytt tänk.

 
Hej.
 
Nu är det så länge sedan jag testade att skriva ett blogginlägg så jag knappt vet hur man ska bete sig.
Jag har under 8 år drivit en annan blogg och som jag hade stora samvetskval att skilja mig från. Men för  två år sedan började jag känna mig vilsen och kunde inte längre förklara mina tankar och känslor med ord.
Tydligen var det i samma veva som jag började känna mig stressad, stressad till den grad att jag började utveckla en depression.
Iallafall slutade jag uppdatera min blogg, jag kände en stor prestationångest och dessutom så tog det emot att logga in på bloggen för att se om någon hade kommenterat.
 
Jag slutade därför med min blogg.
 
Nu i efterhand önskar jag dock att jag hade slutat min anställning istället då det var där all stress kom ifrån. I alla fall den stress som fick mig att emotionellt bli förlamad.
 
Jag arbetade kvar på den arbetsplatsen i två år för jag ville bevisa för mig själv att jag kunde, trots att jag gick på knäna och bröt ihop konstant.
I slutet av min anställning så grät jag, varje dag. Och då spelade det ingen roll om jag var ensam, eller om jag grät framför en grupp människor.
Jag kunde inte hindra tårarna från att rinna. En normalt funtad människa skulle i det läget inse att man behövde komma bort, klippa alla band och rå om sig själv.
Jag, i mitt inte allt för normala tillstånd, kände mig som en påse skit som inte ens kunde hantera situationen. Tänk vilket nederlag.
Tänk att inte ens klara en sådan enkel uppgift.
Tänk att inte kunna hantera en sådan situation.
Vilket fiasko.
Vilket fiasko jag var.
 
Jag har lekt med tanken att börja blogga igen.
Men det psykiska nederlaget jag kände gjorde mig alldeles för rädd för att göra det.
 
Efter en arbetslös sommar med mig som arbetssökande samtidigt som jag slickade mina sår och försökte våga kolla folk i ögonen så vågade jag mig in på blogg.se igen.
Men då min gamla blogg skrek nederlag och representerade en person som jag inte kände mig som längre så valde jag att köpa mig ett nytt bloggnamn.
Hillevi Kristina.
 
Det har dock dröjt ca två månader extra innan jag vågat skriva det första inlägget. Det här inlägget.
Så nu känner jag paniken bubbla under ytan lagom tills dess att jag ska klicka på "publicera".
 
Nu ska jag laga mig själv.
Nu ska jag bekämpa min stressade själ och bekämpa depressionen som skadat mig så djupt.
 
Snälla, fortsätt läsa min blogg.
Jag lovar att jag ska försöka fokusera på det som är positivt, så att det blir roligare för er att läsa och en rehabilitering för mig.
 
Tack för att ni läste allt detta.
Nu är det dags för mig att vända blad.
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback