Raw juice - Rödbetsjuice

Som jag skrev i det senaste inlägget så är jag hemma och är sjuk just nu, det är trots allt februari - förkylningsmånaden.
 
Som ett av mina försök att kurera mig så ansträngde jag mig för att göra en kur som kunde ge mig lite viktiga vitaminer och mineraler då jag inte är särskilt sugen på mat när jag är sjuk.
Denna blev riktigt god och jag tänkte dela med mig av hur jag gjorde den.
 
Jag använde:
 
1 kg ekologiska rödbetor (som jag inte orkade skala, utan borstade/gnuggade dem rena)
1 kg ekologiska morötter (som jag också bara sköljde av)
5 stjälkar selleri
5 gröna äpplen
3 tsk (eller blev det 5?) malen ingefära
 
Juicemaskinen gjorde sitt jobb och som avslutning tillsatte jag ingefäran för att ge juicen lite sting då jag tycker att rödbetor är alldeles för söta, de behöver syra för att balansera smaken.
I vanliga fall brukar jag använda citron eller lime och färsk ingefära, men jag kan inte direkt säga att sinnet var helt klart när jag gick på affären.
Syran i denna kompott kom ifrån de gröna äpplena och den malda ingefäran. Helt ok om ni frågar mig, men mina smaklökar kan ju vara lite off, så smaka av juicen innan ni tillsätter ingefäran.
 
Min plan var att göra grönsaksbiffar av "köttet" från rödbetorna, morötterna och sellerin, men det blev inte så för den energin hade jag inte.
Men tanken är god, och jag tror att det skulle bli riktigt gott om man inte ligger sjuk i sängen och ändå inte riktigt kan känna smak från saker och ting.
 
Jag hoppas att någon av er kanske ger er i kast med att testa detta, det är gott enligt mig och man får mycket vitaminer och mineraler som man ibland missar.
Det jag tycker är bra med sådana här juicer är att man får i sig en massa grönsaker, för som ni kan se på ingredienserna är det bara en ingrediens som räknas som frukt.
 
 
Skriv gärna en kommentar om ni testar, eller om ni har en egen kombination som ni rekommenderar.
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback