Ananta Burin Resort, Ao Nang

 
Nu när min resa är över så tänkte jag berätta lite om mitt hotell och hur min vistelse har varit.
 
Den största anledningen till att jag bokade just det här hotellet var på grund av att jag har bott här tidigare.
Hotellet ligger en bit ifrån stranden och shoppingen men väldigt nära matmarknaden.
Det är ett lugnt område och då jag åkte ensam prioriterade jag trygghetskänslan.
 
Hotellet har flera byggnader som ramar in poolområdet, det är fräscht och lagom stort.
Rummen har, enligt deras hemsida och vad jag har erfarenhet av, olika typer av inredning. De är rymliga och fräscha med ett bra upplägg.
 
Jag har bott i ett av deras "Superior room" tidigare och denna gång bokade jag ovetandes ett "Deluxe pool view room". Skillnaden på dessa var inte så stor storleksmässigt utan skillde sig mer i inredning och läge. Hotellet har dessutom några rum med "pool access" vilket innebär, precis som namnet initierar, att man har ett rum som gränsar till poolen, med en egen trapp från balkongen direkt ner i en privat del av poolen.
 
När jag bokade min resa valde jag hotell och hotellrummets standard direkt, detta kan uppenbarligen vara lite missvisande då det stod "Deluxe room garden view" vilket gjorde mig lite förvirrad då detta upplägg inte finns på hotellets hemsida.
 
Innan resan kontaktade jag hotellet gällande mitt rum och frågade om det var möjligt att få ett rum som överblickade poolen då jag kände att det skulle vara ett säkrare alternativ än att ha ett rum som låg ut mot gatan. Detta förvirrade såklart hotellpersonalen då det var ett sådant rum som jag bokat enligt deras uppgifter och trodde därför att jag ville uppgradera till ett rum med pool access vilket jag avböjde.
 
Jag visste också från tidigare erfarenhet att det var möjligt att boka en transfer från flyglatsen till hotellet för ungefär samma peng som de kostade att ta en taxi från flygplatsen, så jag bokade det i förhand och kontrollerade att min beställning fortfarande var aktuell innan jag påbörjade resan.
När jag väl kom till flygplatsen fanns dock inte min chaufför på plats. Efter några samtal och hjälp från en jättesöt tjej som arbetade på flygplatsen såg jag tillslut en chaufför som kom med en skylt med mitt namn på och tydligen hade det blivit en miss mellan hotellet och taxibolaget.
 
 
Hotellrummet som jag checkade in till var precis vad jag hoppades på!
 
Vid ankomst kändes inte golvet så rent, jag fick grus/damm under fötterna vilket inte kändes så fräscht men det upprepades inte då jag smörjde mig med solkräm och lämnade fotspår över hela det blanka golvet och det var skinande rent varje gång jag kom tillbaka.
 
Personalen på hotellet är väldigt trevliga och försöker alltid vara tillmötesgående vilket såklart uppskattas.
 
Restaurangen tillagar väldigt god mat och den enda kontakt jag hade med restaurangen denna resa var när jag beställde Room service eller beställde mat från pool-baren.
Som jag skrev i ett tidigare inlägg har jag inte varit imponerad av restaurangens frukostbuffé tidigare så därför valde jag att inte inkludera frukost denna gång.
Det som gjorde mig mest besviken var mitt misslyckade försök till att beställa frukost på room service.
Trots att det stod klart och tydligt på menyn i rummet och i informationspärmen att det var möjligt från 7 på morgonen så nekade de mig!
Jag fick luren i örat 3 gånger utan förklaring när jag ringde dit och blev sedan avspisad flera gånger.
Nej, är det något som jag tyvärr återigen blev missnöjd över så var det restaurangpekrsonalens beteende.
 
 
När det kommer till Wifi så har de lite olika upplägg. Det finns gratis wifi i lobbyn och man kan få en inloggning att använda vid poolen men vill man ha tillgång till wifi på rummet behöver man betala en viss kostnad.
När jag bodde här förra gången köpte vi wifi via hotellet och det var inte det enklaste då man ibland blev utloggad eller tappade kontakten, så denna gång beställde jag ett pocket wifi som jag använde under hela resan istället.
Hotellet skulle självklart tjäna på att ha ett gratis trådlöst nätverk som gäller hotellets gäster, då det väger ganska tungt när man ska välja hotell men då jag redan hade förbokat wifi så var det inget jag tog med i beräkningen.
 
Skulle jag kunna besöka Ananta Burin Resort igen? Ja självklart, men jag hoppas att de skapar en bättre rutin när det kommer till Room servicen och faktiskt går efter den information som gästen får.
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback