Day Twelve

Idag bestämde jag mig för att ge mig ut på en båttur igen, jag har väntat några dagar då högvattnet har varit så högt och det har gjort att jag inte haft några stränder att vara på direkt.
Idag var det dock tid till att ge det ett nytt försök då jag snart kommer att åka hem igen.
 
Jag siktade in mig mot Chicken island igen.
Jag begav mig till stranden ganska tidigt och fick sitta i ca en halvtimme och vänta innan båten hade tillräckligt med passagerare.
När vi gav oss iväg hade chauffören lite problem med motorn för han var tvungen att stanna några gånger och justera något.
När vi skulle släppa av majoriteten av passagerarna vid Poda så insisterade chauffören att det var bättre om vi alla hoppade av på Poda för de skulle vara så höga vågor på Chicken.
Jag envisades (här kommer trotsiga sidan fram igen, den sidan som inte gillar att mina planer ändras) med att jag ville till Chicken. Då ändrade chauffören anledning och sa att det var smartast att hoppa av vid Poda för de hade bästa vattnet.
Här gav jag upp, jag orkade inte envisas något mer utan hoppade av båten då vi hade stannat på den lugna sidan och lade mig ner på stranden.
 
Den här dagen måste det ha passerat 40 grader, för det var helt sinnessjukt vad varmt det var!
Jag försökte hitta skugga men de få möjligheter som fanns längst med stranden var upptagna så jag försökte söka skydd under mitt linne och låg i vattnet så gott som hela dagen.
Jag kunde såklart ha gått in i skogen och sökt skydd men jag vet hur den där skogen ser ut och den är inte fräsch, så jag höll mig kvar på stranden.
Båtar kom och gick. Jag blev attackerad av en liten svart fisk och ju mer jag plaskade och slog i vattnet för att skrämma den, desto närmare kom den.
 
Vattnet i vattenflaskan började nästan koka i hettan, jag kunde lika gärna ha tagit med mig en tepåse och fikat istället för att försöka svalka mig med vatten.
Jag låg därför och guppade på vågorna, doppade huvudet i vattnet och iaktog de övriga turisterna.
 
När de gäller skuggan så hade jag möjlighet att hoppa på båten igen och söka skydd under taket men samtidigt skulle värmen vara alldeles för påtaglig i båten så jag plaskade runt och väntade.
 
 
På vägen hem gick båtresan mycket bättre dock var vågorna ganska intensiva så chauffören var tvungen att lämna av oss vid hamnen istället för stranden. Detta passade dock mig väldigt bra då mitt hotell ligger vid hamnen.
 
Väl på hotellet igen skyndade jag mig till poolen för att duscha av mig sanden och äntligen svalka av mig i poolen.
Då min plan för dagen var att befinna mig på Chicken där man kan köpa mat och hamnade på den delen av Poda där de inte finns mat, så var jag dessutom väldigt hungrig vid det här laget så jag beställde mina favoritnudlar och höll mig i skuggan.
 
På kvällen gick jag en snabb vända på stan och tog en massage.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback