Day Five

 
 
 
Det sköna med den här semestern är att jag inte ställer något alarm utan vaknar när jag vaknar. Mycket beror på att jag går och lägger mig tidigt men också för att jag inte har betalat något extra för frukost. Har man betalat för frukost vill man ju hinna dit i tid, men nu strosar jag runt och köper mig den frukosten som jag känner för.
 
På väg ut från hotellet mötte jag återigen Finländarna och vi beslutade oss för att dela tuktuk till stranden för att köpa en ny biljett till ny ö. Vi fick återigen förflytta oss med bil till hamnen men längre än så kom vi inte då det tagit slut med båtar?!
Först trodde jag att killen som sa det skämtade med oss, men tydligen så var det många som besökte moskén på fredagar och tydligen var det tillräckligt många så att båtarna tagit slut. 
Vi fick därför snällt sätta oss i bilen igen, bli förda tillbaka till biljettkassan och få tillbaka våra pengar.
De som känner mig vet att jag hatar när min plan går upp i rök, så jag lommade sorgset ner till stranden och där gick även min flipflop sönder.
 
 
Jag satt på stranden ett tag och väntade på att tidvattnet skulle dra sig tillbaka men tillslut gick jag och tog ännu en massage. 
Thai-massage är något väldigt speciellt, de testar verkligen ens smidighet och den stackars kvinnan slet och drog och tröck på mig så jag trodde att hon var brottare på heltid.
Några problem med ryggen lyckades hon räta ut men jag lyckades inte rädda mina skor så jag gick barfota till dess att jag fick tag på en tuktuk.
 
Sedan blev det kväll och jag hade såklart sett fram emot den här kvällen hela veckan då det äntligen var dags för Weekend market i Krabi town. 
Jag ringde och bokade skjuts med min tuktuk-chaufför som jag haft under dagen och sedan bar det av.
Innan vi kom iväg fick jag följa med chauffören till hans familjs hus så att vi kunde byta ut mopeden till hans privata bil och sedan begav vi oss.
Resan till hans hus bar väldigt intressant att se, alla djur som fanns runtomkring och de små söta husen.
 
Weekend market var inte så roligt som jag mindes det, det kan bero på att jag var själv men samtidigt har jag fått en känsla av att priserna stigit ganska mycket under det senaste året på olika saker. Sedan har jag inte haft så stort shoppingsug som jag alltid har haft tidigare.
Jag kom dock självklart inte hem lottlös utan hittade 4 par skor som jag säkerligen kommer att nöta på länge. Har jag mycket pengar kvar i slutet av resan kanske jag köper några par till.. 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback