Day Nine

 
Jag är, som jag har sagt tidigare, en vanemänniska. Jag tycker om att ha en rutin som fungerar och jag kan bli lite smått retlig när min rutin bryts. Jag har därför utvecklat en trotsig tävling med att komma först ut till poolen på morgonen och välja en solstol som jag tycker har ett bra läge.
Jag vet, det här känns som något väldigt svenskt, men som sagt; jag har mina rutiner.
Men nu är det så att både jag och en rysk gäst verkar tycka om just samma solstol och det är inte bara det, hon går ut och paxar den!
Om ni inte förstår vad jag menar så är det alltså något som är väldigt vanligt på charterresor, enligt mina tidigare erfarenheter.
Denna kvinna går alltså ut på morgonen innan poolområdet egentligen är öppet och lägger sin handduk på "sin" solstol och sedan går hon tillbaka in till sitt rum eller vad hon nu gör och det kan dröja flera timmar innan hon kommer tillbaka för att använda den.
Detta är något som stör mig, det känns så.. trotsigt och bittert. Jag erkänner att min irritation började på grund av beteendet och det blev inte bättre då det faktiskt påverkar mig då jag vill använda samma solstol.. Vanemänniska som jag är.
Om det inte var så att hon paxade stolen skulle jag definitivt ha accepterat läget och bara valt en annan stol, men då hon paxar stolen har hon lyckats irritera mig, på min semester.
 
Igår när jag vaknade och gjort mig iordning för att lägga mig vid poolen såg jag hur denna motståndare (jo, i stridens hetta får jag kalla henne det) precis hann före mig till solstolen som jag siktat in mig på för att sedan återvända in till sitt rum igen, alltså utan att använda den direkt.

Jag valde såklart att lägga mig på en annan solstol och det var det, ingen större skada skedd såklar utan bara att min irritation växte ytterligare.
 
Idag på morgonen var jag ganska segstartad och spenderade en stor del av morgonen med att försöka få igång några program på datorn för att sedan ge upp och bege mig ner till poolområdet.
Jag var ganska säker på att min rival redan skulle vara på plats men idag hade jag lyckan att få välja min solstol.
 
Jag vill dock poängtera att jag alltså inte tävlar i den bemärkelsen att jag springer ner till poolen i ottan och paxar stolen i trotsig protest, nej, jag bara njuter lite extra mycket när jag har turen att få välja min plats.
 
Idag startade jag morgonen med en pizza vid poolen, kanske inte världens bästa frukost men vaddå? Har man semester så har man.
Dessutom så serveras de inte någon mat vid poolen innan 11, så då blir det ju trots allt automatiskt brunch och pizza till brunch är ju acceptabelt.
 
 
Efter poolhäng gick jag, Petra och Niko till massagestället som är mitt emot vårt hotell för att ta tillvara på möjligheten att bli bortskämda.
Petra valde en Aloe Vera massage, jag valde en aroma massage och stackars Niko valde en Thai massage som resulterade i att hans knä hoppade ur led!
Efter det gick jag och Petra och köpte frukt och jag köpte lite kräftstjärtar också.
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback