Day Seven

 
 
 
Igår när jag kom hem till hotellet var jag helt slut efter den stormiga resan från Chicken island.
När regnet hade lugnat ner sig så skyndade jag mig ut för att köpa middag i stånden längsmed vägen. Jag hittade mycket färsk frukt men tog även tillfället i akt och köpte mig några grillspett med kräftstjärtar som såg helt fantastiska ut.
Jag köpte mig även en bananpannkaka med nutella, min absoluta favorit.
På väg tillbaka till hotellrummet mötte jag mina vänner, Petra och Niko, som satt och väntade på skjuts in till Weekend market, de berättade att de skulle på en dagstur till Phi Phi dagen efter och frågade om inte jag skulle följa.. jag var lite osäker då jag inte riktigt var helt hundra efter de vågor jag mött under dagen. Men senare på kvällen beslutade jag mig för att jag lika gärna kunde följa dem dit, så fick jag se Phi phi igen.
 
Dag sju var alltså den första dagen där jag ställde ett alarm på morgonen och jag packade väskan full med att som jag kunde tänkas behöva.
Jag tog även med mig de mesta av pengarna då Phi Phi hade den bästa shoppingen sist jag var där, shopping möjligheterna var lite mer lockande än allt det andra.
Att jag sedan kom hem med så gott som alla slantar, ja, det är tragiskt.
 
Vi plockades upp med en buss fullastad med folk och åkte sedan vidare mot båthamnen där alla motorbåtar utgår ifrån.
Jag som är ganska nervöst lagd vill gärna se att det finns en bra struktur på sådana här resor, att det går smidigt och snabbt.
Mina nerver fick sig en klar törn denna morgon då upplägget på denna tur var... kass.
När vi hoppade av bussen blev vi pekade mot en parkbänk och de bad oss vänta där.. vi stod säkert och väntade i 15-20 minuter innan något annat hände.
Den ena personen kom och ropade upp hotellnamn och nummer för att se om alla var där, 5 minuter senare kom nästa person och gjorde samma sak.
Efter det fick vi fylla i ett papper med namn, hotell och hotellrum för att sedan bli uppropade ännu en gång.
Där, fick jag en sur smak i munnen.
Man ska inte behöva göra om samma sak 5 gånger, då har man inte koll enligt mig och visar man inte upp en professionell fasad i sådana lägen tappar jag förtroendet direkt.
 
När vi tillslut blev visade till båten så var Petra och Niko alerta och uppmärksammade att vi kunde sitta längst fram i fören, så vi skyndade oss dit.
Vi var tvugna att bära flytvästar under hela resan vilket är bra men klumpigt och jag skrattade glatt när vi började flyga fram över vattnet.
 
Min uppfattning av den här resan var att det var en dagstur till Phi Phi, så att jag skulle ha möjlighet att gå runt på Phi Phi, fotografera och shoppa i mina favoritbutiker.
Men dagens upplägg var verkligen inte så.
De marknadsför turen som en dagstur till Phi Phi, men det visade sig vara 7 stopp på dagens resa och endast en ynka timme på själva Phi Phi.. ja, ni kanske redan nu kan förstå vilket ansiktsuttryck jag sitter med just nu och vilken sinnesstämning jag hade där och då. MEN, jag får trots allt skylla mig själv när jag inte frågade mer ingående på vad det var för båttur som jag köpte..
 
Första stoppet var ett naturreservat, en ö som tillhör Phi Phi med vit sand och turkost vatten och en jädrans massa militärer som stod på stranden och höll koll så att det inte skräpades ner något på stranden..
Vattnet var riktigt skönt och efter all väntan innan ombordstigningen på båten så var det extra skönt att få plaska runt i vattnet..
 
Stopp två var inget direkt stopp utan vi åkte in i en lagun ungefär, där de åkte sakta så att man fick ta kort på.. vattnet.
 
Stopp tre var Monkey beach.. men då det var högvatten så stannade vi inte där utan endast för fotografier igen.
 
Stopp fyra var 50 m utanför Monkey Beach... där kunde man hoppa i från båten och snorkla i 40 minuter.. Detta var dock inget som lockade mig då jag inte gillar att simma i flock. Jag är ganska rädd för vatten och att simma tillsammans med flera personer som jag inte känner och som inte har koll på vad de sysslar med, nej det var inget jag ville utsätta mig för så jag stannade på båten och läste min bok. Jag var redo för Phi Phi, mitt dragplåster.
 
Stopp fem var alltså Phi Phi.. där sjönk mitt humör till botten.
Vi fick information om att det var ett stopp på en timme (EN TIMME?!) där vi skulle äta lunch på en restaurang och sedan åka vidare..
Jag vägrade äta mat på restaurangen som de har avtal med utan trampade trumpet vidare och försökte hitta de delar av Phi Phi som jag kände igen.
Tyvärr kände jag inte igen mig över huvudtaget, jag vet inte om jag var på helt fel sida av ön men jag försökte ta mig tillbaka till de delar som jag varit på men kunde inte hitta dem.
 
Jag fotade det jag passerade och försökte leta mig innåt på ön, men då jag inte kände igen mig så gav jag upp. Jag gick till en restaurang vid vattnet och beställde en shake och en pannkaka för att lätta upp humöret samtidigt som jag försökte minnas.
 
En timme försvinner alldeles för fort och jag fick lomma tillbaka till båten med humöret släpandes efter.
 
Nu fick vi åka vidare och stopp sex, ja det var en fullsmockad Maya bay (The Beach).. Återigen placerade vi oss i vattnet och försökte låtsas som om det inte var överbefolkat.
 
Stopp sju.. ja det var 100 m utanför Maya bay, så att man kunde snorkla i 40 min..
 
Min summering av dagen?
 
Phi phi photo tours eller vad det hette var ett jäkla skämt.
Nästa gång ska jag verkligen dubbelkolla VAD de är för någon resa jag köper, jag får skylla mig själv.
Det bästa med hela dagen var känslan när jag fick återvända till hotellet och poolen. Jag hade ett otroligt trevligt sällskap under dagen, men det var ändå en bitter smak i munnen när jag kom hem då mina förväntningar skilde sig så mkt från verkligheten.
 
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback