Dag 3

A pool with a view
 
 
Inget regn vid frukosten idag, men tunga moln drog över bergskammen som är utanför fönstret. På vägen ner mot stranden var det dessutom ganska folkdött, så gott som inga turister vandrade ner mot stranden och jag undrade vad de visste, som inte jag visste.
 
Nere vid stranden frågade jag mannen vid biljettförsäljningen för longtailbåtarna om det var samma glåmiga väder även ute vid öarna, han bekräftade detta och viftade med armen: same same.
Lite besviken lommade jag vidare och handlade lite produkter som jag behövde (bland annat myggsprej, ett måste på kvällarna) men sedan så kände jag att det kunde göra detsamma om jag låg på en strand när de var molnigt eller om jag låg på hotellet. Jag ville hellre göra något under dagen än att bara vara på hotellet så jag köpte en biljett till Railay för dagen.
 
Vågorna var höga och vår "kapten" hade fullt upp med att försöka styra båten rätt men vi kom fram till Railay, även om den korta turen tog längre tid än vanligt.
 
Lite tips om man ska åka Long tail utifrån dagens åktur, dessa tips kan vara riktade mot en passagerare:
 
Kliver du på båten först kan det vara bra att placera dig längst in/längst bak i båten, då blir det enklare för andra passagerare att ta sig in i båten. Inte sätta dig längst fram på första bästa plats.
 
Om chauffören/kaptenen eller vad vi nu kan kalla honom ber dig att flytta dig åt sidan för att jämna ut vikten på båten: FLYTTA DIG ÅT SIDAN. Sitt inte kvar och skyll på att du inte vill bli blöt. Vill du inte bli blöt? Det kan vara svårt att undgå i sådana lägen, speciellt när vågorna är så pass höga som de var idag. Jag ser hellre att jag blir blöt än att båtturen blir mer osäker tack vare snedlastad båt.
 
Framme på Railay kollade jag avundsjukt på de hotellgäster som hade solstolar alldeles vid stranden och pooltillgång. Detta är inget jag brukar göra, utan jag brukar gladeligen lägga mig på min sarong på stranden. Dock kände jag att det vore skönt att ligga på en solstol just idag då solen inte var framme än.
 
Sedan vill jag inte gå in på detaljer men jag kan avslöja att jag hade en bra dag på en solstol fram till 15-tiden då jag kände att det var dags att vända hemåt igen.
 
Ps. Jag tyckte att resan till Railay var ostadig, men resan tillbaka till Ao nang var desto värre. Jag klev på båten torr och belåten, klev av båten drypande av vatten, blöta hårtestar klistrade mot ansiktet och lite sjöbent. Men samtidigt, vilken bra dag jag hade!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback