Dag 9

Poda Island
 
Idag vaknade jag till en bättre dag. Strålande sol direkt på morgonen så jag var snabb med förberedelserna på morgonen och lyckades hinna med bussen ner till stranden.
 
Vid biljettkassan var det lika bra att fråga om någon hade köpt biljett till någon ö, och det var två som köpt biljett till Poda island. Så jag köpte en biljett till Chicken (samma pris, och samma båt om de inte är många passagerare så att det fyller upp två).
Men sedan började väntan på att fylla upp båten, vi var 3 och behövde 3 personer till.
En timme passerade och då hade det tillkommit ett par till, men vi saknade fortfarande en.
Tillslut så stod det mellan att antingen byta biljetten till Railay eller att vi fem, som redan köpt biljett, betalade 60 baht extra vardera så att vi kunde åka.
Sagt och gjort, vi betalade extra.
 
Vågorna var höga, högvatten och ganska starka vindar, så när vi väl kom fram till Poda valde jag att hoppa av där istället för att åka vidare till Chicken. Jag var lite illamående och ville bara kliva av båten.
 
Snabbt traskade jag runt ön och hade min så gott som privata strand. Vindarna tog i och jag fick flytta på stranden allt eftersom det blev lågvatten. På så sätt undvek jag drivsanden som blåste rakt på mig om jag låg kvar på ett ställe allt för länge.
 
 
Även om jag inte åkte till den ön som jag planerat, så var det inte en bortkastad dag, för det var otroligt skönt att vara där så gott som ensam och känna solen ordentligt. Den har varit kortvarig än så länge under den här resan.
 
På vägen hem så hade ovädret dragit in över fastlandet vilket innebär att havet var oroligt och "kaptenen" sa åt oss att plocka fram flytvästarna.
Det har jag aldrig varit med om under alla båtturer jag har varit med på här i Thailand.
 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

Mail

Hemsida:

Kommentar:

Trackback